Is de kapper een drama voor je kind?

Met je kind naar de kapper

Dat kleine kinderen in paniek kunnen raken bij de kapper is een bekend verschijnsel. Vooral de wat gevoelige kinderen hebben er last van: het knipgeluid vlak bij hun oren, dat gewriemel aan hun haren wat bijna pijn kan doen, het lawaai van de föhn en het geklets in de salon. Vergelijk het maar met als jezelf griep of koorts of een kater hebt en daardoor ook extra gevoelig bent. Dan wil je ook liever niet dat ze aan je haar zitten of veel lawaai maken om je heen.  Daarnaast zien kinderen een schaar als een eng ding. Je leert je kind immers dat hij daar heel voorzichtig mee om moet gaan omdat het gevaarlijk kan zijn. 
 
Hoe kun je een kappersbezoek van je kind toch zo relaxt mogelijk laten verlopen?
 
Wennen: Neem, net als bij de tandarts, je kind eerst een paar keer mee om te kijken en te wennen. Trakteer je kind eens op iets lekkers en laat zien dat het bij de kapper best leuk is. 
 
Fit: Zorg dat je kind fit is als het naar de kapper gaat, dus niet grieperig, verkouden of moe  (zoek een rustig moment van de dag, wanneer je kind nog niet moe is)
 
Afleiding: Laat je kind een spelletje spelen op een computer of telefoon op het moment dat hij of zij geknipt wordt. Hier wordt flexibiliteit van de kapper gevraagd, omdat het kind naar het scherm zal kijken en niet recht vooruit
 
Niet te veel: Het is niet nodig om all the way te gaan. De kapper hoeft de haartjes alleen een beetje bij te knippen en het gaat in eerste instantie om vertrouwen te winnen. Er hoeven nog geen ingewikkelde modelletjes worden geknipt. Overleg goed met de kapper wat de bedoeling is.
Vooral de eerste keer moet je echt investeren in vertrouwen winnen en moet de knipbeurt zeker niet lang duren. 
 
Belonen: Een belofte voor een favoriete activiteit na de knipbeurt kan helpen om het bezoek te doorstaan.
(Vergeet niet jezelf ook rijkelijk te belonen, na het doorstaan van het kappersbezoek)
 
Geen kappersmantel: Neem een oude trui mee als kappersmantel. Een kappersmantel schrikt vaak erg af.
 
Washandje: Geef je kind een washandje zodat hij/zij de losse haartjes van zijn of haar gezicht te wrijven
 
Vreemde ogen....: Soms helpt het wanneer iemand anders met je kind naar de kapper gaat zoals een tante of oma
 
Schoon shirt: Je kunt een schoon shirt meenemen, zodat je meteen na de knipbeurt het shirt kan wisselen. Wrijf alle losse haartjes weg voordat je het schone shirt aandoet
 
Meedenkende kapper: Ga op zoek naar een meedenkende kapper. Is de kappersstoel te eng? Dan maar op de knieën op de grond?
 
Geen dwang: Dwang heeft een averechts effect bij angst. Zorg als ouder voor creativiteit en veel geduld. 

 

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactieOverzicht van plaatsen met online te boeken kapsalons

Hier vind u een overzicht van plaatsen met online te boeken kapsalons in Nederland. Naast deze lijst met plaatsnamen, kan je ook boven aan de pagina zoeken door gebruik te maken van het zoek formulier. Vul hier bijvoorbeeld een plaatsnaam of een kapsalon naam in en u krijgt meteen alle relevante kapsalons te zien waar u online een kappersafspraak kunt maken. Het maken van een online  kappersafspraak is gratis. Eénmalig maakt u een account aan, waarmee u vervolgens altijd een online kappersafspraak kunt maken. U ontvangt een bevestiging van de kappersafspraak per e-mail. 

close

Voor als u vragen heeft

Als u meer informatie wilt ontvangen of een afspraak wilt maken voor een gratis demo, dan kunt u dit doen door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

close

Bel mij voor een afspraak

Als u graag gebeld wilt worden voor een afspraak dan kan dit door het onderstaande formulier in te vullen.

Wanneer bent u bereikbaar?
close

Nu bestellen

Als u graag gebeld wilt worden voor een afspraak dan kan dit door het onderstaande formulier in te vullen.Wanneer bent u bereikbaar?