Help..ROOS! En nu?

Even in het kort:
 
Wie krijgt het?
 
Mensen met blond of rossig haar hebben net zo goed roos, maar bij deze mensen valt het alleen minder op. Vaak begint hoofdroos in de puberteit. Ongeveer de helft van de twintig-jarigen heeft er last van, mannen iets vaker dan vrouwen. Meestal wordt roos minder na het vijftigste jaar. Bij baby's ontstaan soms in de eerste levensmaanden vettige gele schilfers op het hoofdje. Die vorm van hoofdroos wordt 'berg' genoemd.
Roos is niet besmettelijk en u wordt er niet kaal van.
 
 
Roos
 
Wat is roos?
Roos is een mild eczeem met schilfers op het behaard hoofd. De schilfering is hinderlijk vooral als er schilfertjes op je donkere kleding terecht komen. Andere klachten zijn jeuk, jeuk en jeuk en een vettige hoofdhuid. 
 
Wat is de oorzaak?
3 factoren spelen een rol
- de vetheid van de huid (bepaald door de hoeveelheid talg die aangemaakt wordt door de talgklieren)
- de aanwezigheid van bepaalde gisten (Pityrosporum, ook wel Malassezia genoemd) op de hoofdhuid
- aanleg, gevoeligheid voor het krijgen van roos en erfelijkheid
 
Normaal gesproken stoot de hoofdhuid op onzichtbare wijze dode, verhoornde cellen af. Is de gistsoort Malassezia oververtegenwoordigd, dan worden deze dode cellen versneld afgestoten en kun je ze zien zitten. Dit noemen we roos.
 
 
Anti-roosbehandeling
Mogelijke behandelingen van (hoofd)roos:
 
- Was het haar iedere dag met een milde (anti-roos)shampoo (bijvoorbeeld Guhl anti-roos shampoo, Head & Shoulders, Sebamed anti-roos shampoo)
- Hoofdhuid tijdens het wassen masseren om schilfering te verminderen
- Shampoo- of zeepresten goed verwijderen om irritatie van de hoofdhuid te voorkómen
- Werkt de anti roos shampoo niet? Dan aanvankelijk 2x per week, daarna 1x per week, na het goed uitspoelen van de shampoo, een medicinale anti-          roosshampoo gebruiken (bijvoorbeeld Denorex®)De medicinale shampoo ca. 5 minuten laten intrekken en dan uitspoelen
- De anti-roosbehandeling herhalen als de roos terugkomt.
- Voedingssupplementen in de vorm van vitamine A en B6 kunnen ook verlichting bieden.
- Roos wordt erger bij lage temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Zonlicht geeft juist verbetering. Ga daarom lekker naar buiten zodra de zon schijnt.
 
Vooruitzichten:
Door de verschillende anti-roos producten te gebruiken verdwijnt de roos geheel of bijna geheel. Het is helaas niet mogelijk de gist voor eens en voor altijd uit te bannen. Vaak komt enige tijd na het staken van de therapie de roos weer geleidelijk terug. Het is dus een kwestie van goed bijhouden
 
Ten slotte kun je ook last hebben van psoriasis. Dit is een huidziekte die fijne, minuscuul kleine witte schilfertjes op de huid en hoofdhuid geeft. De schilfertjes hebben veel weg van roos, maar worden over het algemeen veroorzaakt door een stofwisselingsstoornis. Is de hoofdhuid roze, rood en zichtbaar geïrriteerd, dan is de kans groot dat je méér hebt dan roos. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts.
 

 

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactieOverzicht van plaatsen met online te boeken kapsalons

Hier vind u een overzicht van plaatsen met online te boeken kapsalons in Nederland. Naast deze lijst met plaatsnamen, kan je ook boven aan de pagina zoeken door gebruik te maken van het zoek formulier. Vul hier bijvoorbeeld een plaatsnaam of een kapsalon naam in en u krijgt meteen alle relevante kapsalons te zien waar u online een kappersafspraak kunt maken. Het maken van een online  kappersafspraak is gratis. Eénmalig maakt u een account aan, waarmee u vervolgens altijd een online kappersafspraak kunt maken. U ontvangt een bevestiging van de kappersafspraak per e-mail. 

close

Voor als u vragen heeft

Als u meer informatie wilt ontvangen of een afspraak wilt maken voor een gratis demo, dan kunt u dit doen door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

close

Bel mij voor een afspraak

Als u graag gebeld wilt worden voor een afspraak dan kan dit door het onderstaande formulier in te vullen.

Wanneer bent u bereikbaar?
close

Nu bestellen

Als u graag gebeld wilt worden voor een afspraak dan kan dit door het onderstaande formulier in te vullen.Wanneer bent u bereikbaar?