Help! Een grijze haar.....

Help! Een grijze haar. Gemiddeld wordt een vrouw grijs op haar 34ste. Met 50 jaar is 50% van de vrouwen grijs. Schokkend en verven of lekker accepteren? Lees verder....

prachtig-grijs.jpg

De één grijst al als twintiger, terwijl de ander tot op hoge leeftijd zijn eigen haarkleur blijft houden.

Eerste grijze haren

Wanneer de eerste grijze haren komen, is erg erfelijk. Daarnaast kan grijs worden ook komen door slechte voeding, ziekte, roken of stress. Vaak begint het grijzen bij je slapen. Daarna verspreidt het zich over de rest van het hoofdhaar en ook het lichaamshaar. Bij mannen komen de eerste grijze haren vaak voor in hun baard.

Wat is grijs haar eigenlijk? Grijs haar is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese, waardoor er een verlies is van melanine (het pigment dat kleur geeft aan ons haar). Hierdoor neemt de concentratie van melanine in het haar af. Het haar wordt grijs. Wanneer alle melanine volledig verdwijnt, wordt het haar wit (kleurloos).

Verven dan maar?

Grijs haar kun je niet terugdraaien. Alleen in het geval van ziekte of een ongezonde levensstijl, kunnen er voedingssupplementen die Para-aminobenzoic Acid (PABA) bevatten, gebruikt worden. Een enkele grijze haar kun je ook uittrekken. Het fabeltje dat er dan twee nieuwe grijze haren voor in de plaats komen, klopt niet.

Als het er teveel zijn, kun je er voor kiezen om het te verven. Er zijn genoeg producten op de markt waarmee je grijs haar kunt verhullen. Vraag je kapper naar de mogelijkheden. Dit kan een eenvoudige kleurspoeling zijn of je kunt je haar verven. Zelfs een kleurshampoo kan eerst al voldoende zijn.

Maar je hoeft het natuurlijk helemaal niet te camoufleren. Een mooie kop grijs haar kan, zeker ook bij mannen, erg karaktervol zijn. Het spreekwoord luidt niet voor niets: 'Grijs is wijs!'

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactieOverzicht van plaatsen met online te boeken kapsalons

Hier vind u een overzicht van plaatsen met online te boeken kapsalons in Nederland. Naast deze lijst met plaatsnamen, kan je ook boven aan de pagina zoeken door gebruik te maken van het zoek formulier. Vul hier bijvoorbeeld een plaatsnaam of een kapsalon naam in en u krijgt meteen alle relevante kapsalons te zien waar u online een kappersafspraak kunt maken. Het maken van een online  kappersafspraak is gratis. Eénmalig maakt u een account aan, waarmee u vervolgens altijd een online kappersafspraak kunt maken. U ontvangt een bevestiging van de kappersafspraak per e-mail. 

close

Voor als u vragen heeft

Als u meer informatie wilt ontvangen of een afspraak wilt maken voor een gratis demo, dan kunt u dit doen door onderstaand formulier in te vullen.

Contact formulier

close

Bel mij voor een afspraak

Als u graag gebeld wilt worden voor een afspraak dan kan dit door het onderstaande formulier in te vullen.

Wanneer bent u bereikbaar?
close

Nu bestellen

Als u graag gebeld wilt worden voor een afspraak dan kan dit door het onderstaande formulier in te vullen.Wanneer bent u bereikbaar?